Cele mai vizualizate

Primăria or. Sîngera anunță pentru data de 30 nolembrie 2018, ora 10:00, în sala festivă a primăriei, desfășurarea licitației publice „cu strigare”.

În legătură cu faptul că, la adresa pentru corespondență, indicată în declarația prealabilă din 27.11.2018, nu se recepționează scrisorile remise

În legătură cu executarea lucrărilor planificate din str. Tineretului, 66, or. Sângera, S.A. „Apă-Canal Chişinău” este nevoită să întrerupă

Duminică, 26 noiembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera a avut loc „Închiderea sezonului sportiv” ediţia 2018.

Primăria orașului Sîngera aduce la cunoștință organizarea unei licitații publice „cu strigare” la data de 14 decembrie 2018 la ora 1000 care se va

Se convoacă ședința ordinară a Consiliului orășenesc Sîngera pentru data de 11.12.2018, ora 10:00. Sunt invitați toți doritorii de a participa la

Cu privire la aprobarea bugetului or. Sîngera pentru anul 2019 în I lectură

Duminică, 26 noiembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” din or. Sîngera va avea loc „Închiderea sezonului sportiv” ediţia 2018.

Noutati

1 Septembrie

Categorie: Eveniment
1 SeptembrieAstăzi , în toate instituțiile de învățământ din R. Moldova s-a dat startul noului an de studii 2012-2013 . La liceul teoretic ”Alexandru cel Bun” din or. Sîngera careul a început la ora 8:30 cu citirea ordinului de înmatriculare pentru acest an . De menționat este faptul că în acest an numărul elevilor este în creștere , iar acest lucru e îmbucurător .

Directorul liceului ,Valeriu Zavate , a felicitat pe cei care au pășit pentru prima dată pragul școlii , urându-le succes în calea spre cunoștințe . Acesta i-a felicitat și pe tinerii care astăzi încep clasa a X-a încurajându-i la muncă sârguincioasă . Nu au trecut neobservați nici părinții și nici profesorii , cărora directorul le-a mulțumit pentru munca de zi cu zi în vederea educării unei generații tinere de succes .

La eveniment a participat și primarul or. Sîngera – Valeriu Poiată . Acesta a vorbit despre necesitatea studiilor , a îndemnat elevii la carte , promițându-le totodată și sprijin .

Un gest frumos a venit din partea administrației publice locale , care a dăruit ghiozdane elevilor ce provin din familiile nevoiașe . Plini de emoții , aceștia au mulțumit pentru darul atât de necesar lor .
Careul s-a încheiat cu tradiționalul ”primul sunet” după care toți cei prezenți s-au îndreptat către sălile de clasă , urmând ca să petreacă prima lecție . În acest an , prima lecție a avut tematica dedicată patriei .

Într-una din clasele întâi , învățătoarea a hotărât să facă prima lecție mai deosebită și le-a organizat copiilor un joc . Fiecare elev a primit câte o poză , pe care era reprezentat un anumit loc din R. Moldova . Aceștia erau rugați , pe rând , să spună denumirea locului , monumentului sau a instituției reprezentate pe imagine . În afară de aceasta , proaspeții elevi erau rugați să spună de ce își iubesc patria , cel mai popular răspuns fiind : ”pentru că aici m-am născut” .

La final copiii au primit câte o ciocolată , rămânând cu impresii plăcute atât despre lecții cât și despre școală în general .

La prima lecție a celor de clasa întâi a participat și Valeriu Poiată , primarul or. Sîngera . Acesta a asistat în fiecare din cele 4 clase , a vorbit despre necesitatea dragostei față de patrie , a felicitat personal fiecare clasă și le-a urat tuturor succes .
Inapoi »
  • Vizualizari: 1206