Registrul vitivinicol al Republicii Moldova

1) Legea viei și vinului nr. 57/2006, art. 21, alin. 1 și 1) Pentru desfașurarea a cel puțin uneia din activități: fabricare, stocare, comercializare cu ridicata a vinurilor, produselor obținute pe bază de must, produselor obținute pe bază de vin, producere și comercializare a strugurilor folosiți ca materie primă în vinificație, agenții economici trebuie să fie înscriși în Registrul vitivinicol. înscrierea în Registrul vitivinicol {... }este gratuită.
2) Hotărârea Guvernului nr. 292/2017. Regulamentul privind modul de ținere a Registrului vitivinicol al Republicii Moldova, Capitolul II, pct. 4. Registrul vitivinicol reprezintă o totalitate sistematizată de date despre parcelele viticole cu suprafața mai mare de 0,15 ha, {...}; Capitolul IV, pct. 36. Registrul ține evidența subparcelelor/parcelelor viticole de producție-marfa cu o suprafață mai mare de 0,15 ha, cu soiuri de struguri pentru vin de struguri pentru masă {...}.
Prin acest mesaj, solicităm suportul Primăriilor, în informarea deținătorilor de plantații viticole de struguri producție marfă pentru vin și pentru masă (persoane fîzice sau juridice), care intuiesc în anul 2023 să comercializeze struguri, inclusiv către companiile procesatoare, despre obligativitatea înregistrării în Registrul vitivinicol și despre faptul că nici o unitate vinicolă, începănd cu anul 2023, nu va recepționa, sub nici un pretext, struguri la prelucrare de pe plantații neînregistrate în Registrul vitivinicol.
Rugăm să întreprindeți, cât de urgent posibil, cu informarea ulterioară a Direcției Generale, măsurile necesare pentru intabularea plantațiilor viticole în Registrul vitivinicol, să nu intrăm în campania de recoltare cu plantații viticole neînregistrate și respectiv cu persoane nemulțumite că nu au unde-și comercializa strugurii.
Atașat, găsiți etapele ce urmează a fi parcurse pentru înregistrarea plantațiilor viticole în Registrul vitivinicol - registru departamental ce face parte din registrele de stat.
Informații mai detaliate, despre modul de înregistrare, pot fi solicitate la operatorul responsabil de municipiul Chișinău - Ștefan Iamandi tel. 069031698.
Mulțumim, anticipat, pentru colaborare și suntem siguri că eforturile comune vor aduce rezultate rodnice în respectarea cadrului normativ național de către toți actorii din sectorul vitivinicol.
Registrul vitivinicol
Proprietarul Registrului este statul.
Posesorul Registrului este Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Registrator al datelor în Registru este Oficiul Național al Viei și Vinului.
In Registrul vitivinicol se înregistrează parcelele viticole cu suprafața mai mare de 0,15 ha, plantate cu struguri producție marfa pentru masă sau pentru vin deținute de persoane fizice sau juridice.
Inregistrarea este gratuită.
Pentru înregistrarea plantației se depune:
I. Cererea - model
La care se anexează actele necesare pentru efectuarea înregistrării în Registru a subparcelor/parcelelor viticole sunt (pct. 26 din Regulamentul aprobat prin HG nr. 292/2017);
1) declarația de plantare a parcelei viticole (în cazul în care lipsește - completată la data întocmirii cereii);
2) datele referitoare la numărul de identificare de stat al persoanei fizice (IDNP), în cazul deținerii parcelei viticole în arendă/subarendă, se prezintă doar numărul de identificare al exploatatorului;
3) copia contractului de arendă/subarendă a parcelei viticole, înregistrat la primăria localității sau organul cadastral, după caz;
4) datele referitoare la numărul de înregistrare, care indică înregistrarea exploatatorului și/sau a proprietarului/proprietarilor în Registrul de stat al unităților de drept.
II. Primiți Extrasul din Registru (timp de 10 zile).
III. Primiți numărul unic de înregistrare.
Pentru consultații apelați persoana de contact:
Ștefan Iamandi tel. 069031698, responsabil de municipiul Chișinău.
pdf.pdf
[1,85 Mb] (Descărcări: 121)
Vizualizare online: pdf.pdf
Articole asemănătoare:

23 August 2021, Luni
Consultări publice! Cu privire la aprobarea materialelor de delimitare selectivă a unui sector de teren destinat industriei din or. Sîngera, str. Industrială nr. 7
![Surse de finanțare prin intermediul programelor de stat implementate de ODA [01.02.2023]](/uploads/posts/2023-01/thumbs/1675165126_oda.jpg)
27 Ianuarie 2023, Vineri
Surse de finanțare prin intermediul programelor de stat implementate de ODA [01.02.2023]

17 Mai 2022, Marți
Privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorină