Lista semnăturilor
CINE ȘI CUM POATE APLICA?
În cadrul programului pot aplica cetățenii, locuitori ai orașului Sîngera (Dobrogea, Revaca) și asociațiile obștești ce își desfășoară activitatea în comună;
Propunerea de proiect se depune împreună cu o listă de semnături de susținere a proiectului din partea unui grup de cel puțin 10 persoane, locuitori ai orașului (au viza de reședință sau proprietate locativă în intravilan), cu vârsta de peste 16 ani.
La depunerea proiectului se prezintă următoarele documente:
a) Formularul propunerii de proiect (Descarcă fișier);
b) Lista de semnături în susținerea proiectului (Descarcă fișier);
CARE ESTE SCOPUL BUGETULUI PARTICIPATIV?
Scopul bugetului participativ nu este numai acela de a repartiza o anumită sumă de bani, deci nu este vorba de un program de granturi. Scopul bugetului participativ este de a implica locuitorii în dialogul privind formarea locului în care trăiesc, de a arăta oamenilor care sunt posibilităţile localităţii şi modul în care pot contribui la formarea acesteia, precum şi de a crea o conlucrare și comunicare eficientă și constructivă între primărie și cetățeni.
O parte importantă a bugetului participativ o constituie întâlnirile publice şi dezbaterile privind propunerile în cadrul cărora se consolidează relaţiile între vecini şi se creează o atmosferă constructivă plăcută în localitate.
CÂŢI BANI VOR FI ALOCAŢI?

Anual Primăria orașului Sîngera va aloca suma de 800 000 lei pentru finanțarea a cel puțin 4 proiecte, depuse și alese de cetățeni pentru a fi finanțate.
Detalii despre program găsiți în regulamentul cu privire la organizarea și implementarea Bugetării Participative în or. Sîngera. (Descarcă fișier);