Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Referitor la construcția sistemului de canalizare în or. Sîngera, s. Dobrogea și s. Revaca

Referitor la construcția sistemului de canalizare în or. Sîngera, s. Dobrogea și s. Revaca

25 Martie 2022, Vineri
411
0
Referitor la construcția sistemului de canalizare în or. Sîngera, s. Dobrogea și s. Revaca și cum sunt selectate sectoarele spre care se extinde sistemul de canalizare.

or. Sîngera:
Pe parcursul anilor 2020- 2021, primăria or. Sîngera a reușit deblocarea și reabilitarea a 80 % din sectorul de canalizare construit neconform între anii 2015-2018, dar și construcția a altor 2 km de canalizare (cu linii albastre sunt indicate sectoarele unde sistemul de canalizare este lucrativ);

Extinderea rețelei de canalizare în or. Sîngera nu poate fi efectuată arbitrar (pe oricare stradă), acest proces fiind condiționat de anumite condiții tehnice, de cost, asigurare a funcționalității etc, astfel, pentru eficacitate maximă, ordinea de construcție se stabilește în funcție de criteriile menționate (cu linie oranj e marcat sectorul care urmează a fi construit în perioada imediat următoare);
pentru acoperirea tuturor sectoarelor localității sunt necesari peste 50 mln lei, iar pentru 2022, în bugetul local sunt prevăzute surse de doar 4 mln, totodată, primăria este în proces de identificare a altor surse de finanțare.

 s.Revaca și s. Dobrogea:
În 2021 primăria or. Sîngera a efectuat lucrări de ridicare topografică pe întreg teritoriul localităților și a pregătit documentația necesară elaborării proiectelor tehnice, costul cărora va fi acoperit din bugetul local în acest an, iar proiectele vor fi înaintate pentru finanțare către diverși donatori.

❗️ IMPORTANT ❗️
Toți locatarii de pe străzile unde este deja construit sistemul de canalizare sunt rugați INSISTENT să conecteze gospodăriile la sistemul de canalizare (conform procedurii legale), pentru protejarea mediului și asigurarea unei eficacități maxime a proiectului de canalizare.

Vă informăm că începând cu lunile aprilie-mai 2022, S.A. Apă Canal Chișinău va iniția procedura de verificare a tuturor conectărilor la sistemul de canalizare, iar în cazul depistării conectărilor ilicite (în lipsa confirmării eliberate de primărie și a avizului de branșare eliberat de S.A. Apă Canal), persoanelor li se vor aplica sancțiunile corespunzătoare (amendă, debranșare etc).