Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Modalități simple de a economisi energia electrică

Modalități simple de a economisi energia electrică

12 Octombrie 2022, Miercuri
194
0
????Autoritățile centrale vin cu o rugăminte către autoritățile publice locale și cetățeni - să ne străduim să economisim energia electrică în următoarea perioadă, mai ales între orele 07:00 - 10:00 și 18:00 - 23:00.

"????De ce este atât de important acest lucru anume acum? Pentru că economisirea ne va permite să avem energie electrică fără a fi nevoiți să intervenim în activitățile zilnice. Acest lucru este esențial până autoritățile centrale vor găsi soluții potrivite sub aspect financiar.

 ???? Un om de unul singur niciodată nu poate schimba lucrurile, o țară întreagă însă poate! Rugăm pe fiecare și astfel noi toți, împreună, să facem partea noastră de efort. Astăzi. Și mâine. Și în perioada următoare.

 ???? Atât timp cât Ucraina este nevoită să oprească livrarea de energie electrică, iar noi suntem nevoiți  să folosim economiile de gaze pentru a primi necesarul de energie de la MGRES, este esențial ca noi toți să economisim cât de mult putem.

 ???? Cum putem economisi energie electrică prin câteva acțiuni simple:
- Scoatem din priză încărcătoarele și electrocasnicele când nu le folosim - așa putem reduce consumul lunar cu până la 10%. De exemplu, o mașină de spălat, un printer, aparatul de aer
condiționat, fierul de călcat, aspiratorul, aparatul cu microunde, cuptorul electric sau un televizor care stau în priză consumă energie chiar și fără a fi folosite.

- Stingem lumina când ieșim din cameră. Mai ales între ora 18:00 și 23:00 când este cel mai mare consum.
- Înlocuim becurile clasice cu cele de tip LED, care consuma de până la 5 ori mai puțin.
- Închidem de tot computerele când nu le folosim. Ele reprezintă unul dintre cele mai mari consumatoare de energie în clădirile cu oficii.

 ???? Toate instituțiile publice au primit instrucțiuni referitoare la reducerea consumului de energie. "
Vă mulțumim!