Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » Eveniment » Expozițiile "Moldagrotech" și "Farmer" vor fi organizate în perioada 19-22 octombrie

Expozițiile "Moldagrotech" și "Farmer" vor fi organizate în perioada 19-22 octombrie

16 Octombrie 2023, Luni
192
0
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat că, în perioada 19-22 octombrie, la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”, se va desfășura o nouă ediție a Expoziției internaționale specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH (ediția de toamnă) și a Expoziției internaționale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri FARMER, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAIA, misiunea evenimentului expozițional agrar este de a pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă unică de comunicare și de a contribui la facilitarea relației producător-consumator, la identificarea unor noi piețe de desfacere și soluții în condițiile actuale de activitate. Expoziţiile servesc drept bază excelentă pentru punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023-2030, estimează ministerul.

Ediția anului 2023 întrunește peste 200 de participanți din 5 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, România, Ucraina. Printre expozanți se regăsesc producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri și gospodării țărănești din ţară, precum și institute de cercetări, experţi, reprezentanţi ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, băncilor comerciale, organizațiilor financiare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii etc.

În fiecare zi de expoziție, conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova va desfășura întruniri-dezbateri cu șefii direcțiilor agricole raionale și cu alți reprezentanți care activează în sectorul agrar. Aceste reuniuni vor fi utile în elucidarea, în comun, a problemelor care necesită rezolvare imediată. La fel, în cadrul expoziției, va fi prezentat Planul Național de Acțiuni privind Agricultura de Familie în R. Moldova, procedura de autorizare și tendințele de reglementare privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, mecanismele de subvenționare în agricultură, care prezintă interes sporit pentru cei ce activează în domeniu.

Expoziţia MOLDAGROTECH este prima și unica din Republica Moldova agreată de UFI (Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaţonale. În mod constant, numărul mare de participanţi şi, implicit, expozanţi străini, denotă interesul major pentru eveniment ca fiind singura platformă în Republica Moldova, unde tradiţiile agrare se împletesc organic cu soluţiile inovative, rezumă MAIA.

expoziiile-moldagrotech-i-farmer.pdf [387,18 Kb] (Descărcări: 12)
Vizualizare online: expoziiile-moldagrotech-i-farmer.pdf