Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » Anunțuri » Î.S. „Calea Ferată din Moldova” va informează că a inițiat un proiect de reabilitare a căii ferate

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” va informează că a inițiat un proiect de reabilitare a căii ferate

15 Octombrie 2023, Duminica
108
0
Prin prezenta, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” va informează că a inițiat un proiect de reabilitare a căii ferate pe coridorul feroviar Nord-Centru în cadrul inițiativei Solidarity Lanes.

Scopul proiectului constă în creșterea capacității rețelei feroviare naționale prin reabilitarea liniilor de cale ferată pe coridorul Vălcineț-Ungheni-Căinari, cu înlăturarea restricțiilor de viteză și greutate a trenurilor.

Proiectul presupune creșterea capacității de transport pe infrastructura feroviară de-a lungul coridoruiui Nord-Central și să ofere acces la porturile Constanța, Galați. Giurgiulești și Reni, pentru exporturile de mărfuri în special tranzitului din Ucraina. Proiectul va realiza acest lucru prin climinarea restricțiilor severe de viteză de-a lungul coridorului prin reînnoirea căii și balastului în locații critice. Planul CFM presupune reînnoirea a 128,3 km de linie, care cuprinde 96,7 km de reînnoire completă și 31,7 km de reînnoire parțială.

Componentele proiectului includ achiziționarea de șine, traverse, elemente de fixare și balast pentru reînnoirea liniilor principale de-a lungul coridorului Nord-Central în Moldova, achiziția lucrărilor de reabilitare, proiectare și supraveghere.

În scopul evaluării potențialelor impacte asupra mediului în realizarea proiectului, a fost solicitată avizarea de către agenția de mediu a evaluării prealabile a impactului asupra mediului. în rezultat, Agenția de mediu a emis DECIZIA evaluării prealabile a impactului asupra mediului a activității planificate cu nr. 10/1021/2023 din 05.10.23.