Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » Eveniment » Primăria or. Sîngera a contractat intermediarul financiar în procesul de emisiune a obligațiunilor municipale, pentru proiectul de construcție a unui nou apeduct

Primăria or. Sîngera a contractat intermediarul financiar în procesul de emisiune a obligațiunilor municipale, pentru proiectul de construcție a unui nou apeduct

30 Aprilie 2021, Vineri
538
0

Primăria orașului Sîngera și-a pus drept scop construcția unui apeduct în cartierul nou Sîngera-Revaca, unde locuiesc aproximativ trei sute de familii, care până în prezent nu au acces la rețeaua centralizată de alimentare cu apă. Pentru realizarea acestui proiect, sunt necesare cinci milioane de lei, bani pe care primăria și-a propus să-i obțină din emisiunea de obligațiuni municipale. 

Atât proiectul, cât și instrumentul de finanțare, a fost consultat cu locuitorii orașului Sîngera. Ulterior, prin Decizia Consiliul Orășenesc nr. 1/8 din 2 martie 2021, Primăria orașului Sîngera a fost împuternicită pentru a demara toate procedurile necesare emisiunii.   

Pentru că obligațiunile municipale sunt un instrument nou pentru Republica Moldova, Primăria orașului Sîngera beneficiază de suport din partea unei echipe de experți ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup", în cadrul proiectului: „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale", finanțat de Ambasada Olandei la Chișinău. Astfel, orașul Sîngera are ocazia de a deveni printre primele localități din Republica Moldova care va implementa acest instrument. 

La ce etapă suntem acum?

Recent Primăria or. Sîngera a finalizat procedura de selectare prin concurs deschis a intermediarului financiar - BC „Victoriabank” SA - participant profesionist pe piața de capital, care urmează să asigure serviciile necesare emisiunii de obligațiuni municipale pentru proiectul de construcție a apeductului. Pe data de 29 aprilie, primarul or. Sîngera, Valeriu Popa, a semnat contractul cu reprezentanții „Victoriabank”, astfel Primăria or. Sîngera devine prima primărie din istoria Republicii Moldova care reușește să înceapă, oficial, procedura de emitere a obligațiunilor municipale. În decursul următoarelor săptămâni urmează să fie solicitat aviz de la Ministerul  Finanțelor, pentru a putea parcurge pașii următori necesari pentru realizarea emisiunii de succes. 

Primăria Sîngera este una dintre cele trei beneficiare ale proiectului „Expert-Grup”: „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”, alături de Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului Ceadîr-Lunga. 

Construcția unui nou apeduct va contribui la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru, lucru pe care noi toți ni-l dorim, de aceea contăm mult pe suportul comunității noastre la realizarea acestui proiect.