Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Planul de acțiuni pentru îmbunătățirea Capacităților Organizaționale și Funcționale (FOCAS)

Planul de acțiuni pentru îmbunătățirea Capacităților Organizaționale și Funcționale (FOCAS)

20 Noiembrie 2023, Luni
64
0

FOCAS constituie un instrument de auto-evaluare și de analiză a capacității organizaționale și funcționale, structurat pe funcții/capacități, pe baza unui sistem de punctare bine-definit. Instrumentul a fost utilizat de către Programul USAID „Comunitatea Mea”, implementat de IREX Moldova, pentru evaluarea capacității de bază a APL-urilor partenere în domeniile de gestionare eficientă și furnizare a serviciilor publice, precum și identificarea nevoilor de îmbunătățire a serviciilor municipale. 

Procesul evaluării FOCAS se bazează pe un set de tabele, celulele cărora reflectă nivelul capacității măsurate, printr-un scor (de la 0 la 4), în fiecare dintre funcțiile identificate, printre care: – capacitatea organizațională și de planificare strategică; – prestarea serviciilor; – management financiar; – participarea cetățenească și transparență; – managementul proiectelor; – resursele umane. 

Un beneficiu important al procesului FOCAS este analiza și dialogul care duc la elaborarea acestuia. Abordarea este ușor de înțeles și clarifică rolurile și responsabilitățile personalului și ale managementului în cadrul APL. Efectuarea repetată a evaluării FOCAS va constitui un instrument de auto-monitorizare pentru APL.


Planul de acțiuni 2024 (FOCAS):
plan-de-actiuni-focas.pdf [454,37 Kb] (Descărcări: 7)
Vizualizare online: plan-de-actiuni-focas.pdf

Tabelul de evaluare FOCAS:
tabel-focas-2023.pdf [200,46 Kb] (Descărcări: 5)
Vizualizare online: tabel-focas-2023.pdf