Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Activitățile vaccinării la nivel local și informații utile

Activitățile vaccinării la nivel local și informații utile

19 Februarie 2024, Luni
213
0


Activități de promovare a vaccinării la nivel local

Nr

Activități

Perioada

Responsabili

  1.  

Instituirea după caz a unei echipe de coordonare a activităților de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local: primar, lucrător social, director de școală, grădiniță, asistent medical din instituțiile de educație, lideri locali, membri ai ONG-urilor locale, lideri religioși, lideri ai comunității Rome.

Februarie – Martie 2024

Directorul Centrului de sănătate sau al Centrului Medicilor de familie, primarul. 

  1.  

Desfășurarea la nivel local a Săptămânii Imunizării în luna aprilie, prin organizarea de ședințe cu părinții care ezită să vaccineze copiii, femeile însărcinate, plasarea spoturilor video atât în școală grădiniță, cât și în locurile publice, diseminarea materialelor de comunicare în comunitate, locuri publice. 

Aprilie 

Echipa de coordonare, medicul de familie din comunitate în strânsă colaborare cu primarul și conducerea localității/raionului

  1.  

Săptămâna imunizării în școli și grădinițe. Implicarea Consiliilor elevilor în diseminarea materialelor informative. Lecția de sănătate dedicată imunizării. Ședințe și discuții cu părinții despre Calendarul de vaccinare. 

Aprilie - Mai

Directorii școlilor și grădinițelor, asistentele medicale din instituțiile de educație, medicul de familie. 

  1.  

Conlucrarea cu Centrele prietenoase tinerilor, acolo unde acestea există la nivel de raion, suburbii (AMT-uri) și organizarea ședințelor pentru tineri pe tema vaccinării împotriva HPV. 

Continuu

Directorii instituțiilor medicale, educaționale, Consiliile elevilor. 

  1.  

Invitarea activă a persoanelor nevaccinate prin intermediul telefonului, sms, rețelelor de socializare de către medicii de familie, asistenții medicali, asistenții sociali, liderilor comunitari, voluntarilor. 

Continuu

Medicii de familie și asistentele medicale

  1.  

Implicarea lucrătorilor sociali și primarilor în promovarea vaccinării prin discuții cu familiile social vulnerabile, comunitatea Romă, grupurile religioase. Distribuirea mesajelor cheie către persoanele implicate în procesul de vaccinare și informare și instruirea acestora până la deplasare

Continuu

Lucrătorii sociali, APL, medicul de familie

  1.  

Implicarea activă a tuturor farmaciilor în procesul de comunicare și distribuirea materialelor către acestea, acolo unde acestea există. 

Continuu

Medicii de familie, APL

  1.  

Utilizarea rețelelor de socializare pentru plasarea materialelor video, audio și vizuale privind importanța vaccinării. Este recomandată utilizarea paginelor oficiale ale instituțiilor și paginilor personale cu distribuirea materialelor de pe pagina oficială a Ministerului Sănătaății, Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică, Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF moldova și OMSMoldova. Totodată, promovarea intensă a paginii oficiale despre vaccinare: www.vaccinare.gov.md

Continuu

APL, toate instituțiile la nivel local care au pagini pe rețelele sociale.