Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » Anunțuri » Programele municipale de suport antreprenorial

Programele municipale de suport antreprenorial

20 Mai 2024, Luni
77
0

Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (CMDA), în calitate de instituție responsabilă de implementarea politicii municipalității pentru creșterea și dezvoltarea antreprenoriatului în municipiul Chișinău, ține să menționeze următoarele.

Începând cu data de 2 mai 2024, tinerii din municipiul Chișinău pot aplica la Programele municipale de suport antreprenorial. Astfel, Primăria municipiului Chișinău prin intermediul IP CMDA, a lansat procesul de aplicare la:

Scopul sesiunilor de pregătire antreprenorială reprezintă oferirea tinerilor posibilitatea dezvoltării gândirii, abilităților și a cunoștințelor antreprenoriale necesare pentru inițierea și gestionarea cu succes a propriilor afaceri.

Scopul programului reprezintă stimularea antreprenoriatului în rândurile tinerilor și migranților din municipiul Chișinău prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor de muncă. În cadrul componentei de finanțare a programului cu o contribuție de doar 30%, tinerii și migranții vor avea posibilitate să obțină suport financiar nerambursabil, de până la 200 mii lei pentru realizarea proiectelor investiționale proprii.

Scopul programului de incubare reprezintă dezvoltarea companiilor rezidente din industrii culturale, creative și sectorului tehnologii informaționale.

Incubatorul municipal de afaceri va asigura crearea infrastructurii necesare pentru a dezvolta afacerile în sectoarele nominalizate prin:

  1. Acordarea spațiilor fizice și virtuale pentru activitate;
  2. Acordarea suportului logistic și tehnic pentru tinerii aflați la etapa inițierii unui Start-up;
  3. Organizarea cursurilor de instruire și de mentorat;
  4. Asigurarea suportului informativ privitor la sursele de finanțare a afacerii, etc.