Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » Actiuni/Activitati » Am început construcția cimitirului nou în orașul Sîngera!

Am început construcția cimitirului nou în orașul Sîngera!

22 Septembrie 2022, Joi
99
0
???? Am început  construcția cimitirului nou în orașul Sîngera!

???? Una din problemele localității noastre este lipsa unui cimitir amenajat corespunzător, astfel construcția cimitirului nou este o soluție la criza locurilor în cimitirul vechi, unde din cauza lipsei spațiilor destinate înhumării se recurge, deja de câțiva zeci de ani, la înmormântarea răposaților în straturi, contrar oricăror reguli și norme.   

???? Prin urmare, Primăria or. Sîngera a elaborat, conform tuturor normativelor, proiectul de construcție a noului cimitir, care prevede amenajarea terenului, divizarea sectoarelor pentru înmormântare , construcția căilor de acces către sectoare din pavaj și borduri, iluminat exterior, platformă pentru tomberoane și WC, amplasarea blocului pentru paznic la intrarea în cimitir,  construcția porților de intrare, îngrădirea cu gard pe tot perimetrul cimitirului, construcția parcării etc.

???? Suprafața proiectată a noului cimitir este de 6,5 ha. La prima etapă, luând în considerație bugetul disponibil, vor fi desfășurate lucrări pe o suprafață de 1,5 ha.

???? Pentru prima etapă sunt alocați 2,4 mln lei, întreaga sumă este asigurată din bugetul local.
Doamne ajută!