Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Ambrozia! Privind combaterea și prevenirea răspândirii buruienii ambrozia

Ambrozia! Privind combaterea și prevenirea răspândirii buruienii ambrozia

06 Mai 2021, Joi
835
0

Vă aducem la cunoștință că în confonnitate cu pct. din Regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirii buruienii ambrozia (Ambrosia arîemisiifolia), aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 967 di 03.10.2018, subiecții responsabili de gestionarea terenurilor au obligația să desfașoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumit științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetațit adventive invazive și eliminarea acesteia în cazul prezenței pe terenurile intravilan sau extravilane.

In acest context, Vă rugam să întreprindeți măsurile de rigoare în vederea combaterii și distrugerii plantei ambrozia care crește pe spațiile publice din gestiunea autorităților publice locale, precum și identificarea terenurilor cu ambrozie gestionate de către persoane fizice și juridice, inclusiv cele din extravilanul localității în scopul informării acestora despre legislația în vigoare.

Totodată, Vă comunicăm în cazul în care vor fi depistate terenuri, inclusiv publice pe care crește ambrozia, vor fi aplicate prevederile art. 117, alin. 3) din Codul contravențional al Republicii Moldova, care prevede o amendă de 1500 lei, aplicaltă persoanei fizice și 6000 lei, aplicată persoanei juridice.