Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști

29 Noiembrie 2021, Luni
543
0
„Lumea redevine nouă cu fiecare copil care intră în viaţa noastră”.

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a dat start Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști cu genericul: „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist!”
Lansarea Campaniei a avut loc, astăzi, în incinta Primăriei Municipiului Chișinău, unde a fost prezentat spotul video și planul de acțiuni al Campaniei.

Cu un cuvânt de salut a venit Viceprimarul Municipiului Chișinău, doamna Angela Cutasevici, care ne-a relatat despre importanța mobilizării a fiecăruia dintre noi pentru a schimba viața unui copil. Anume mediul familial întrunește cele mai importante condiții pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. În sânul familiei se deprind disciplina și se cultivă sentimentul demnității, dreptății, iubirii și al respectului.
După, Șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor, domnul Sergiu Oceretnîi, ne-a prezentat Conceptul Campaniei, obiectivele Campaniei și ne-a vorbit despre faptul că oricine dintre noi poate fi familia unui copil singur.

Despre Serviciul Asistență Parentală Profesionistă, istoric, angajamente, date despre câte persoane sunt angajate în serviciu la ora actuală, ne-a comunicat doamna Olga Zaharia, șef Direcție îngrijire alternative și adopție, DGPDC.

Cu un mesaj de susținere a venit și domnul, Serghei Crudu, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Mitropolia Moldovei, accentuând ideea că copiii sunt îngerii dintre noi și merită o familie care să-i iubească.

Mulțumim invitaților pentru prezență la acest eveniment și presei pentru implicarea fără de precedent întru promovarea acestei campanii!
Astfel, pe parcursul a 3 luni, vor fi organizate mese rotunde, ședințe de informare în comunitate, flash-moburi, distribuire de pliante, seri duhovnicești, care vor avea drept scop recrutarea de noi asistenți parentali profesioniști.

Campania se va finaliza cu o activitate de totalizare la finele lunii februarie, anul 2022.