Or. Sîngera, str. 31 August 1989, Nr. 22
Anticamera primăriei
+373 (022) 41-30-41
E-mail: primaria@singera.md
Primaria Sîngera » General » Primăria or. Sîngera – emisiune de obligațiuni municipale

Primăria or. Sîngera – emisiune de obligațiuni municipale

05 August 2021, Joi
1 824
0

Primăria orașului Sîngera și-a pus drept scop construcția unui apeduct în cartierul nou Sîngera-Revaca, unde locuiesc aproximativ trei sute de familii, care până în prezent nu au acces la rețeaua centralizată de alimentare cu apă. Pentru realizarea acestui proiect, sunt necesare cinci milioane de lei, bani pe care primăria și-a propus să-i obțină din emisiunea de obligațiuni municipale

Atât proiectul, cât și instrumentul de finanțare, a fost consultat cu locuitorii orașului Sîngera, audierile publice au avut loc la 26 februarie 2021 cu privire la „Construcția apeductului în cartierul nou Sîngera-Revaca”. Ulterior, prin Decizia Consiliul Orășenesc nr. 1/8 din 2 martie 2021, Primăria orașului Sîngera a fost împuternicită pentru a demara toate procedurile necesare emisiunii.   

Astăzi, 04 august 2021, premieră pe piața de capital din Republica Moldova, au fost lansate primele emisiuni de obligațiuni municipale de către Autorități Publice Locale (APL), cu suportul B.C. ”Victoriabank” S.A. Primele două APL-uri care lansează oferte publice de obligațiuni sunt: Primăria orașului Sîngera și Primăria municipiului Ceadîr-Lunga, beneficiare ale proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”, implementat de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul financiar al Ambasadei Olandei în Republica Moldova. 

  
Obligaţiunile emise în cadrul  ofertelor publice anunţate de către Primăria or. Sîngera pot fi procurate în perioada 5 august 2021 - 3 septembrie 2021 (inclusiv). Valoarea unei obligațiuni este de 1000 de lei.

Îndemnăm agenții economici și persoanele fizice care vor să profite de această oportunitate de investiție să consulte:

1. Prospectul 
2. Prezentarea către investitori
3. Ghidul investitorului
4. Infografic aferent ghidului investitorului

Activitatea este organizată în cadrul proiectului: „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”, implementat de „Expert-Grup” cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău (Embassy Office of the Netherlands in Moldova).